< Terug naar verhalen

Jasmijn Van Raemdonck speurt continu naar regionieuws

Jasmijn over haar job als regiojournalist voor Het Laatste Nieuws

"Het nieuws slaapt nooit, zeker niet in een stad als Brussel"

"Social skills zijn belangrijk als regiojournalist, je moet mensen durven aanspreken”

Jasmijn interviewt politie

“Ik ben van nature erg nieuwsgierig, altijd zoek ik naar nieuwe verhalen. Sociale skills zijn heel belangrijk voor een regiojournalist. Je moet mensen durven aanspreken. Ik houd mijn ‘blog’ over Brussel bij: wat leeft er, waar praten mensen over, wat springt er in het oog. Ik volg àlle thema’s: van politiek tot cultuur. Een nieuw restaurant, een Brusselse zangeres die in een nationale talentenjacht zit of de persconferentie van een schepen.”

Waterkanon

“Mijn dagen zijn heel afwisselend. In Brussel wordt elke week wel ergens betoogd. Ik praat met betogers, ik wil te weten komen waarom ze betogen en wat hen drijft. De betoging die me het meeste bij is gebleven was die van de ‘gele hesjes’. Ik ben nog net op tijd kunnen gaan lopen voor het waterkanon! De betogingen van de ‘klimaatspijbelaars’ verlopen iets rustiger. Niet elke dag valt er een nieuwsbom, op rustigere dagen zet ik andere aspecten van Brussel in de kijker."

Beleef het regionieuws met journalist Jasmijn

"Ik hou van Brussel en de verhalen die er te sprokkelen zijn"

Jasmijn intervie café

“Het nieuws gaat alsmaar sneller dus ik ga nooit de deur uit zonder mijn smartphone en mijn laptop. Zo kan ik op elk moment een café binnenstappen en een tekst of video online publiceren. Daarnaast houd ik constant de Belga-berichtgeving en mijn mails in de gaten want er kan altijd nieuws binnenkomen. Een rustige bureaujob kan je het dus niet noemen, maar ik hou van Brussel en de verhalen die er te sprokkelen zijn."

Sollicitatietip

“Denk voor jezelf goed na waarom jij deze job graag zou doen. Maak in je sollicitatie duidelijk hoe jij het verschil kan maken in de regio waarvoor je wil werken.”

Delen