Sollicitatieproces

Solliciteren bij DPG Media

Hier ontdek je hoe het sollicitatieproces bij DPG Media verloopt, zo weet je wat je precies mag verwachten. Check ook zeker de sollicitatietips van onze recruiters. Zo ben je helemaal voorbereid op jouw sollicitatiegesprek!

Tips & tricks van onze recruiters

1. Cv & motivatiebrief 

Misschien heb je online een vacature zien passeren of horen waaien hoe interessant een job bij DPG Media is. Check de details van al onze vacatures hier. Zit er iets bij op jouw maat, maak dan meteen werk van de volgende stap: bezorg ons je cv en motivatiebrief. Hiervoor klik je op de vacature waarvoor je wil solliciteren, zo kom je automatisch in de sollicitatiemodule.  Voor creatieve functies kan een portfolio nodig zijn, bekijk dus zeker de details van de vacature waarvoor je solliciteert. 

2. Screening van je profiel 

Je krijgt een bevestigingsmail, zo weet je dat jouw cv en motivatiebrief in goede handen zijn. We hebben even tijd nodig om je cv en motivatiebrief met de nodige aandacht te bekijken. Binnen de twee weken  laten we weten of jouw kandidatuur beantwoordt aan de vereisten van de job. 

3. Kennismakingsgesprek 

Op papier lijkt het goed te komen tussen jou en de nieuwe job, tijd om te kijken of dat ook in real life zo is. In dit eerste gesprek maakt onze recruiter graag kennis met de persoon achter het cv. We gaan na of je persoonlijkheid past bij onze bedrijfscultuur en we gaan dieper in op je skills en expertise. In dit gesprek is er ook ruimte voor vragen van jouw kant over onder meer de inhoud van de job.  We leggen je meteen ook uit hoe de rest van het sollicitatieproces verloopt en welke extra testen er eventueel nog volgen.

Tweede gesprek
Screening van je profiel

4. Tweede gesprek 

Was er enthousiasme te voelen aan beide kanten van de tafel, dan volgt een tweede gesprek met de teammanager. Je toekomstige leidinggevende zit mee aan tafel om in te schatten of je past bij het departement en team. In dit gesprek bekijken we meer in detail of jouw inhoudelijke competenties  op scherp staan om van start te kunnen gaan. 

5. Extra test

Afhankelijk van de functie waarvoor je solliciteert, nodigen we je uit voor een extra test. Het kan gaan om een assessment of een concrete case waarin je specifieke skills voor de job kan bewijzen. 

6. Contractvoorstel

Ben je de ideale kandidaat om met volle goesting  bij DPG Media aan de slag te gaan, dan is het tijd om alles op papier te zetten. We bespreken het contractvoorstel,  doen een aanbod met een passend salarispakket en nemen de arbeidsvoorwaarden nog eens door.  

7. Good job! 

Je hebt ons overtuigd met je talent en bent helemaal klaar voor je eerste werkdag bij DPG Media. Welkom, collega! 

Tips van onze recruiters

Check zeker de sollicitatietips van onze recruiters. Zo ben je helemaal voorbereid op jouw sollicitatiegesprek!